Sanacija spominskega obeležja in vojnega grobišča »100 frankolovskih žrtev« – 3. faza

V mesecu januarju 2017 smo z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podpisali Pogodbo o sofinanciranju sanacije spominskega obeležja in vojnega grobišča »100 frankolovskih žrtev« na Stranicah pri Frankolovem -3. faza. V okviru navedene pogodbe bo ministrstvo občini povrnili stroške obnove v vrednosti 45% celotne investicije, vendar ne več kot 26.392,08 EUR bruto.

Glede na to smo v mesecu juniju 2017 izvedli javno naročilo male vrednosti za izvedbo sanacije spominskega obeležja in vojnega grobišča »100 frankolovskih žrtev« - 3. faza. Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje GMI, inženiring in vzdrževanje d.o.o., Zgornja Pristava 4a, Slov. Konjice, s katerim je bila v mesecu avgustu 2017 podpisana tudi Pogodba o sanaciji tega obeležja. Z deli so pričeli 16.8.2017, pogodbena vrednost pa znaša 51.688,97 EUR z vključenim DDV.

V okviru te sanacije bodo izvedena naslednja dela:

  • sanacija obstoječe povezovalne poti za pešce od parkirišča ob zasebni stanovanjski hiši (Fijavž) do osrednje spominske ploščadi, vključno z odvodnjavanjem,
  • ureditev območja osrednje spominske ploščadi s seznamom imen – ureditve, ki bodo izhajale iz geološke študije, vključno z odvodnjavanjem,
  • dodatna zasaditev ob osrednji spominski ploščadi.

Dela, ki sedaj potekajo nadzira Zavod za varstvo kulturne dediščine, OE Celje ter projektantski nadzor Atelje Piano, Saša Piano s.p., Velenje. Dela bodo končana do sredine meseca oktobra 2017.

Podatki o financiranju

Pogodbena vrednost znaša 51.688,97 EUR z vključenim DDV.
Od tega bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti sofinanciralo projekt v višini 45%, to je 23.260,04 EUR.
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?