Tekmovanje Entente florale Europe 2018

Občina Zreče že vrsto let sodeluje na nacionalnem tekmovanju »Moja dežela lepa in gostoljubna«. Lani je tu osvojila tretje mesto, kar je pomenilo ustrezno izhodišče, da smo se lahko prijavili tudi na mednarodno tekmovanje Društva za urejenost krajev Entente florale Slovenija.

Za Zreče bo to že drugo tovrstno tekmovanje, v letu 2003 smo namreč v kategoriji vasi osvojili srebrno odličje. Namen prijave ni zgolj tekmovanje, ampak v prvi vrsti priložnost, da opredelimo svoje prednosti in si še bolj prizadevamo za odpravo pomanjkljivosti. Letos tekmujemo v kategoriji mest (nad 5.000 prebivalcev). Znana je pot ogleda, ki zajema večji del Zreč, zaključi pa se na Rogli.

Širša projektna skupina že od začetka lanskega leta izvaja številne aktivnosti v sklopu priprav na obisk 10 članske mednarodne ocenjevalne skupine, ki nas bo obiskala v soboto 23.6.2018. Odpravljene so bile številne o pomanjkljivosti, kot so npr. poravnani kandelabri, izvedene sanacije cestišč, pločnikov, robnikov, odtokov, škarp, novi opleski zidov, ograj, stebrov, nove talne označbe… Med večjimi pa velja izpostaviti sanacijo stopnic pri Petrolu, ureditev igrišča za odbojko pri tržnici, celovita sanacija okolice osnovne šole in športne dvorane.

Izvedena je bila tudi sanacija vseh »Forma viv«, čiščenje gozdnih robov in obrezovanje dreves. Seveda smo/bomo poskrbeli tudi za urejene in lepo zasajene javne površine. V ta namen pripravljamo tudi promocijsko brošuro, ki jo bomo dali sodnikom in poslali tudi vsem gospodinjstvom v občini.

Velja namreč spomniti, da je bistvo sodelovanja v prizadevanjih za dvig bivanjske kulture in estetske ter naravi prijazne ureditve našega življenjskega okolja.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?