Članice v 3.ligi blizu zmage v Mežici

27.10.2019 Tomaž K. (Upravni odbor)
ŠD Mežica, gledalcev 20, sodnika: Štumfel, Gril

Na Mežici sta se v 3.krogu .3lige vzhod srečali ekipi domače OK Mežice in Weiler Volley Zreče 2. DOmačinke so tesno tekmo odločile v svojo korist s 3:0 (25:23,26:24,25:8).

Naša dekleta so tokrat odšla na gostovanje v zasedbi Hana Leva, Sara Črešnar, Nastja Gorinšek, Nika Kavčič, Blažka Petelinšek, Veronika Petelinšek in Hanna Maria Urlep. Ekipi so se tokrat priključile še mlajše igralke Ana Obretan, Eva Založnik ter Nika Kovše in Lara Kušar, ki sicer zaradi poškodbe rame ni v rednem kadru. Zaradi tokatne odsotnosti Tjaše Guček, Eve Sadek, Repeke Rap, Nine Vahter, Ane Glolihleb in Jožice Fuchs so mlajše igralke dobile priložnost krstnega nastopa na uradni tekmi.

Uvod tekme je pripadel domačinkam, ki so povedle visokih 5:0, a so nato nače Weiler Volley Girls znižale na 8:6. v nadaljevanju gledamo dokaj izenačeno tekmo, kjer ni imela nobena ekipa izdatnejše prednosti. Napetost je bila do samega zaključka, kjer pa so bile domačinke spretnejše in zaneslivejše ter zaključile na 25:23. 

Tudi drugi niz so imele pobudo domačinke, ga otvorile z 8:1 in po tehničnem odmoru naše klopi vodile že z 11:3. Z dvema serijama točk naših deklet so zrečanke povedle 16:17, kjer je domači trener poklical igralke ob rob igrišča. Po vodstvu Weiler Volley Zreče 2 z 22:18 naredijo naša dekleta nekaj zaporednih napak zato domačinke izenačijo na 23:23. Po izenačenju na 24:24 nismo uspeli zaključiti žoge in domačinke dobijo niz 26:24 ter vodijo 2:0.

V tretjem nisu so naša dekleta povsem popustila, kar sta izkoristili izkušeni domači igralki in ekipo popeljali do velike prednosti ter zmage v nizu z 25:8.

Patricija Napotnik, trener Weiler Volley Zreče 2:  Dekleta so prva dva niza odigrala na trenutke za svoj nivo zelo dobro. Predvsem velika nihanja v igri in preveč lastnih napak pa sta bil vzrok, da mlada in neizkušena ekipa ni izvlekla obeh nizov v svojo korist. V tretjem nizu je povsem padla koncentracija, ni bilo povezanosti v igri in napake so se vrstile. Škoda, da niso iskoristile ponujene priložnosti orvih dveh nizov, ker bi bila nato zagotovo v tretjem igra povsem drugačna. Vzpodbudno je to, da smo ekipi tokrat priključili mlade igralke iz Vitanja, ki pod vodenjen Weiler VOlley Zreče trenirajo odbojko na svoji šoli in se vključujejo na treninge v Zreče.

Hana Leva, kapetanka Weiler Volley Zreče 2: vv
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?