Harmonija okusov destinacije Rogla – Pohorje
Pozdrav iz kuhinje (Domači skutin namaz, kruh iz krušne peči Karoline Črešnar) * Tatarec dimljene postrvi na posteljici rukole s popečenim kruhom, temnim balzamičnim prelivom in domačim maslom * Gobova juha s pohorskimi jurčki, pena kisle smetane z zelišči * Jelenčkov hrbet, pire zelene in jabolk, skutin kipnik, zelena polenta, redukcija omake suhih brusnic, rožmarinova espuma in peteršiljevo olje * Sirni krožnik Lamperček, Levart, oreščki, suho sadje, domači med in marmelada jurke * Zvita jabolčna vrtnica, ajdov drobljenec, domači sladoled iz gozdnih sadežev, domača vanilij krema, borovničev gel in listki mete
Vinska spremljava: Chardonnay, Andrejc * Sivi Pinot, Založnik * Modri Pinot, Zlati Grič * Renski Rizling, Zlati Grič
Aperitiv:
Konjiška penina, bela * Pohorska grenčica Žička Kartuzija * Domači ledeni čaj
Ekipa diplomske projektne naloge: Matija Gorjup, Timotej Grager, Urban Golčman (strežba), Staš Fridl (pomoč v kuhinji). V strežbi bo pomagalo tudi nekaj študentov iz VSGT Maribor.
|