Prometna ureditev okolice Osnovne šole Zreče

V projekt Prometne ureditve okolice Osnovne šole Zreče je zajet ukrep avtobusnega postajališča, ki zajema ureditev celotnega skrajnega desnega (jugo-vzhodnega) roba obstoječega parkirišča z avtobusnim postajališčem. Območje je razdeljeno na dva poglavitna dela: parkirišča za osebam vozila in avtobusno postajališča, ki ju ločuje prav tako na novo izveden uvoz za intervencijska vozila. Ti prostori bodo namenjeni kratkotrajnemu parkiranju oz. ustavljanju staršev, ki odložijo otroke pred šolo, t.i. ''Kiss & Go'' sistem parkirišč. Avtobusno postajališče se bo na novo označilo s talnimi oznakami za ustavljanje dveh avtobusov hkrati. Bistveno dodano vrednost pa bo predstavljala ureditev okolice avtobusnega postajališča, kjer se bo uredilo pokrito čakališče za otroke vključno z urejenimi dostopnimi potmi od šole do čakališča.


Ukrep pešpoti se navezuje na ukrep avtobusnega postajališča, kjer želimo pred avtobusnim postajališčem vzdolž desnega roba parkirišča pred OŠ Zreče zgraditi pločnik. Pločnik se bo navezoval na obstoječ pločnik ob Kovaški cesti LC št. 485071 do preurejenega vhoda do OŠ Zreče. V sklopu izgradnje pločnika bomo izvedli tudi javno razsvetljavo z ureditvijo neposredne okolice ter postavitvijo urbane opreme.

 

Podatki o financiranju

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada v skladu z Operativnim programom Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 - 2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.4 »Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, specifičnega cilja 1 »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih.«

Vrednost projekta:
- vrednost brez ddv: 92.221,63 EUR
- ddv: 20.288,76 EUR
- vrednost z ddv: 112.510,39 EUR

Vir financiranja:
Ministrstvo za infrastrukturo: 56.679,55 EUR: od tega 48.177,61EUR EU in 8.501,94EUR - slovenska udeležba
Občina Zreče: 55.830,84 EUR

Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje PRO-JEKT iz Slovenskih Konjic. Pogodbo za izvedbo v višini 112.510,39€ smo 28.5.2018 sklenili s podjetjem GMI d.o.o. iz Slovenskih Konjic. Začetek del je bil v mesecu juniju, dokončanje del pa predvideno do 14.9.2018. Strokovni gradbeni nadzor vrši podjetje GINS d.o.o. iz Vojnika - pooblaščeni nadzornik g. Gorazd Mernik.

Povezava: www.eu-skladi.siDokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?