Mali odbojki zmanjkale 2 točki do novega uspeha

02.02.2019 Tomaž K. (Upravni odbor)

Deklice, selekcije MALA odbojka, so se danes odpravile na zadnji kvalifikacijski turnir prvega dela tekmovanja v "Štajerska A" skupini. Močan turni, na katerem so imele deklice že nekoliko manj možnosti, je bil še nekoliko težji, saj niso bile v kompletu. cilj, ki so si ga postavile punce same, je bil visok, v tej skupini skorajda nedosegljiv.
Glede na to, da so po večini leto mlajše od tekmic so na parketu pokazale lepo odbojkarsko znanje. Še več. Z malo športne sreče in kakšno lastno napakico manj v današnji igri , bi bile uresničile cilj, ki so si ga postavile same - najdanje tekmovanje med najmočnejšimi ekipami v državi.
Prva tekma, proti OK Benedikt, je bila dejansko za mlade Swatycometovke ključna, saj so vedele, da v drufi tekmi proti Formula Formis I nimajo niti najmanjše možnosti presenetiti. Žal so deklice tekmo proti Benediktu začele nekoliko slabše in nikakor niso mogle ulovit nasprotnic. Prvi niz so izgubile. V drugem nizu je druga četvorka odigrala kot zna in vrnila ekipo v igro za željen cilj. V tretjem nizu so jim nasprotnice zopet pobegnile na razliko več kot pet točk. Proti koncu niza so Swatycometove mlade iskrice zaostak nadoknadile, nasprotnice tudi ujele. V samem zaključku sta zmanjkali dve točki in nasprotnice iz Benediktkaka so se tokrat veselile zmage v nizu s 23:25 ter zmage na tekmi s 1:2. 
Tekma proti favorizirani ekipi Formula Formis I je bila za naše punce ena dobra izkušnja več, kako igrati proti veliko boljšemu in tehnično bolje podkovanemu nasprotniku. Deklice so nudile dostojen upor, odigrale nekaj precej lepih in dolgih izmenjav točk, a vse skupaj je bilo precej premalo, da bi lahko vpisale vzpodbuden rezultat. Domače Formiske so bile tudi tokrat prepričljivo boljše v obeh nizih in so zmagale z 2:0.
Deklice bodo s tekmovanjem nadaljevale v repasažu. Ko bodo zaključene vse predtekmovale skupine, bodo dobile tudi svoje nasprotnice v drugem delu tekmovanja.
Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?